[xxxxx] søger Risikodirektør

Aalborg

Drømmer du om et job i Danmarks mest personlige bank og kan du rådgive bankens ledelse om risikostyring på tværs af risikoområder? Har du kompetencerne til at tage risikostyring til et nyt niveau, og kan du samtidig lede en risikostyringsafdeling? Så har du nu muligheden for at blive Spar Nords næste risikodirektør.

I Spar Nord er risikostyringsfunktionen organiseret som en selvstændig forretningsenhed med ca. 20 kompetente medarbejdere fordelt på afdelingerne; Risikoanalyse, Risikoovervågning og IT-Sikkerhed. Forretningsenheden er placeret på Spar Nords hovedkontor i Aalborg.

Som risikodirektør i Spar Nord refererer du direkte til direktionen, har ansvaret for at lede og styre risikostyringsorganisationen, og er med til at sikre, at banken fortsat opfylder de høje standarder og krav, der er til risikostyring i en SIFI-bank.

Som risikodirektør spiller du en central rolle i den fortsatte udvikling af bankens risikostyring, herunder sikre, at bankens risici håndteres, måles og rapporteres korrekt. Dette arbejde foregår bredt på tværs af alle bankens risikoområder – både de finansielle og ikke-finansielle risici. Du er en vigtig sparringspartner for forretningen såvel som for bankens direktion og bestyrelse, hvor du blandt andet deltager i møder i bestyrelsens risikoudvalg og bestyrelsesmøder. Derudover har du en vigtig rolle i bankens dialog med Finanstilsynet.

Opgaverne i Risikostyring er mangeartede og favner blandt andet:

  • Udarbejdelse af risikoanalyser på tværs af bankens væsentlige risikoområder
  • Løbende rapportering til bankens direktion og bestyrelse, herunder udarbejdelse af bankens eksterne risikorapportering
  • Dialog med forretningsenheder på tværs af banken med formålet at sikre et retvisende risikobillede
  • Uafhængige kontrolaktiviteter
  • Opgørelser og indberetning af bankens kapitalforhold
  • Validering af risikomodeller, herunder IRB-modeller
  • Bidrage til udformning af bankens risikopolitikker
  • Risikovurdering af nye produkter, outsourcing mv.
  • Sekretariat for bestyrelsens risikoudvalg

Stillingen som risikodirektør byder således på ledelse af en forretningsenhed, bestående af fagligt kompetente specialister med brede berøringsflader i banken.

Du har derfor solide lederevner i forhold til at motivere og lede et dedikeret team af risikoeksperter og ledere. Derudover har du stærke kommunikative evner, da en central del af jobbet er at kommunikere fagligt komplekse problemstillinger på en enkelt og tilgængelig facon.

Du motiveres af at skabe resultater i høj kvalitet og nå deadlines - både egne, men bidrager også til, at banken som helhed når de aftalte målsætninger. Du trives med at have mange bolde i luften og bevarer overblikket og overholder kvalitetskravet selv i pressede situationer.

Uddannelsesmæssigt har du en videregående finansiel eller økonomisk uddannelse eller eventuelt bankfaglig uddannelse med relevant efteruddannelse.

Erfaringsmæssigt har du solid erfaring med risikostyring og specifikt erfaring med kreditrisiko. Forståelse af juridiske og regulatoriske krav samt erfaring med at sikre compliance og overvåge overholdelse er et krav.

Du tilbydes en spændende stilling med attraktive ansættelsesvilkår, hvor du bliver direktør for et kompetent hold med en bred faglig viden, som spiller godt sammen og interesserer sig for hinanden. Derudover bliver du en del af et godt arbejdsmiljø med fokus på faglig og personlig udvikling samt trivsel og arbejdsglæde.

Ønsker du yderligere information om stillingen og virksomheden, er du velkommen til at kontakte Kompetent A/S ved Partner Louise Koldborg på mobil 2060 2350. Alle henvendelser behandles fortroligt.

Ansøg her


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Direktør", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Direktør
  • Aalborg