Konsulent med passion for grøn omstilling og fokus på elektrificering

Dansk Industri, København V

Få yderligere info om stillingen
Vil du bidrage til den grønne omstilling og sikre, at Danmark når sine ambitiøse klimamål? Som konsulent i Dansk Industri/DI Energi vil du være en central aktør i arbejdet med at elektrificere det danske samfund. Din indsats vil være med til at sikre, at energibranchen får de rette vilkår, og at dansk erhvervsliv får en stærk stemme i energidebatten.

Udfordringen


Grøn omstilling er en af de vigtigste dagsordener i dansk erhvervsliv – politisk, strategisk og konkret i virksomhederne, og den grønne omstilling er en forudsætning for virksomheders konkurrenceevne i fremtiden. En hjørnesten i den grønne omstilling er en omfattende elektrificering af vores samfund - uden elektrificeringen når vi ikke de ambitiøse klimamålsætninger. DI’s ambition er at omsætte de store visioner til konkrete indsatser, som gør Danmark og vores medlemmer konkurrencedygtige.

Elektrificeringen kræver adgang til store mængder grøn strøm, hvilket stiller store og nye krav til elnettet, elmarkedet og sektoren generelt. Det kræver nye løsninger og nye måder at tænke på for alle aktører i markedet.

Er du vores nye kollega?

Har du erfaring med og indsigt i elsektoren? Er du god til og glad for at lave analyser? Evner du at styre indsatser selvstændigt og sikkert i mål? Og har du passion for politik og grøn omstilling? Så er det dig, vi søger.

Du skal arbejde med at sikre de rette rammevilkår for udbygningen af elnettet, så det ikke bliver stopklods for udbygningen med vedvarende energi og elektrificering af samfundet. Opgaverne omfatter derudover problematikker vedr. rammerne for elmarkedet, fleksibilitet, elektrificering af virksomhederne og meget mere. Og ikke mindst kommer du til at samarbejde bredt i DI – særligt med vores enhed, Økonomisk Politiske Analyse (ØPA).

Opgaverne i jobbet vil primært omfatte:

  • Politikformulering og analyser på el-området.
  • Aktiv interessevaretagelse i forhold til det lovforberedende arbejde – nationalt og i EU.
  • Løbende kontakt til myndigheder.
  • Samarbejde med og støtte til medlemmerne om relevante sager.
  • At bidrage til at DI har en klar grøn stemme i den offentlige debat og kommer endnu tættere på de politiske og praktiske diskussioner på el-området og den grønne omstilling generelt.


Vi bor i Industriens Hus ved Rådhuspladsen i København, hvor vi bliver forkælet med lækker frokost, mange sociale aktiviteter og ikke mindst hjælpsomme og dygtige kolleger.

Mon ikke du kan sige om dig selv, at du har

  • en relevant uddannelse på kandidatniveau
  • kendskab til elsektoren, herunder reguleringen og elmarkedet
  • erfaring med udarbejdelse af analyser
  • en proaktiv og selvstændig tilgang til opgaver
  • evne og lyst til at arbejde hurtigt og fleksibelt, når der er korte deadlines
  • stærk ansvarsfølelse for kvaliteten i dit arbejde.

Du skal stå på mål for udvikling af de holdninger og anbefalinger, der løbende udvikles for at understøtte DI’s indsats for grøn omstilling generelt og elektrificering i særdeleshed.

Interesseret?


Kan du se dig selv bidrage til ovenstående, så send en kort motiveret ansøgning og CV via ansøgningsknappen senest den 23. oktober 2024. Har du spørgsmål, så skriv en mail til teamleder Louise Bank på [email protected].


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Få yderligere info og kontakt på Dansk Industri's hjemmeside: klik her......
Dansk Industri er Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation. Vi repræsenterer 18.000 små og store virksomheder fra stort set alle grene af dansk erhvervsliv over hele landet. Vi varetager vores medlemmers arbejdsgiver- og politiske interesser - både lokalt og globalt ved hjælp af hundredvis af aktive medlemmers opbakning og engagement.
Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • 04.10.2024
  • Øvrige
  • København V