AKT-pædagog til nationalt skoletilbud ved Synscenter Refsnæs

Kalundborg

Er du motiveret for at prøve dig selv af i et specialpædagogisk undervisningsmiljø for elever med synsnedsættelse og yderligere funktionsnedsættelser?

Kan du se dig selv arbejde i et mindre skolemiljø med lav klassekvotient?

Er du motiveret for at prøve arbejde med børns trivsel i et højt specialiseret undervisningsmiljø og være med til at påvirke elevernes egen og gruppens trivsel?

Har du mod på et tæt og tværprofessionelt professionelt samarbejde?

Stillingen


Vi søger en pædagog pr. 1. august 2024. Pædagogen vil indgå i forskellige funktioner i skolen, herunder støttefunktion for elever. Pædagogen vil i kommende skoleår indgå i et af skolens 4 tværfaglige teams, som består af to skolekonsulenter med lærerbaggrund og en pædagog.

Målgruppen består af elever med synsnedsættelse, kombineret med yderligere fysiske og kognitive funktionsnedsættelser.

I indeværende skoleår omfatter børneskolen i alt 6 elever.

Børneskolen er en del af skoleområdet, som også omfatter to STU- og et efterskolelignende tilbud samt et aktivitets- og samværstilbud.

Medarbejdergruppen på skoleområdet består af i alt 14 medarbejdere, heraf 6 lærere. På grund af øget indskrivning af elever forventer vi at være 20 medarbejdere pr. 1.8.2024. Det tværfaglige team samarbejder tæt om at understøtte elevernes læring ifm. deres undervisningsaktiviteter samt de sundheds- og plejeopgaver, der er i relation til eleverne.

Vores kerneopgave


Hver eneste dag arbejder vi for at lave en god skole for vores elever. Efterskolen på Synscenter Refsnæs har afgørende betydning for elevernes faglige, sociale og personlige udvikling i forhold til deres forudsætninger for at blive inkluderet i deres videre uddannelsesforløb, ungdoms- og voksenliv.

Vi arbejder med en anerkendende tilgang til eleven med fokus på det, den enkelte elev er god til. Vi bestræber os på, at eleverne bliver så fagligt dygtige, som de kan, samt udvikler sig til at blive så selvstændige og socialt kompetente som muligt, så de får maksimal mulighed for at udøve indflydelse på eget liv. De skal bl.a. lære at forholde sig til deres dagligdag, begå sig i sociale sammenhænge og foretage reelle valg.

Vægten i undervisningen ligger på faglige, konkrete, praktiske og funktionelle aktiviteter og forløb. Undervisningen har fokus på både faglig, social og personlig udvikling, men også synskompenserende hjælpemidler, hvor vægtningen varierer fra elev til elev. Derfor indgår der i tilknytning til de faglige fag mange forskellige aktiviteter.

Opgaverne løses i et tæt samarbejde mellem medarbejdere i Skolen, som består af både lærere, sundhedsfagligt, ergoterapeutisk og pædagogisk personale. Der arbejdes med fokuseret supervision og inddragelse af fagpersoner med viden om elevernes problematikker. Samarbejdet omfatter også botilbuddet på Synscenter Refsnæs, hvor de fleste af eleverne bor, ligesom der samarbejdes med eksterne kommunale samarbejdspartnere.

Hvad søger vi?


Vi søger en uddannet pædagog, der kan se sig selv som en del af vores kerneopgave med denne målgruppe af elever. Dette er særligt vigtigt for os:

  • Du har viden om og erfaring med elever med synsnedsættelser
  • Du er opsøgende og løsningsorienteret
  • Du kan være iagttagende og observerende på grupper af elever, enkelte elever eller de voksnes tilgang til eleverne, med henblik på sparring og vejledning
  • Du har erfaring med skoleområdet
  • Du kan anvende IT og har erfaring med dokumentationsopgaver
  • Du har viden om og kendskab til alternative kommunikationsformer
  • Du har erfaring med observation
  • Du arbejder struktureret og er ansvarsbevidst
  • Du har erfaring med forældresamarbejde og evt. med kommunale samarbejdspartnere (fx UU-vejledere, handicapkonsulenter, sagsbehandlere mm.)
  • Du er en teamplayer og spiller dine kollegaer bedre
  • Du har gode relationelle kompetencer og masser af humor
  • At du bidrager til de pleje- og sundhedsfaglige opgaver, som følger eleverne/borgerne

Hvad tilbyder vi?


Det er spændende, sjovt og udviklende at arbejde i børneskolen på Synscenter Refsnæs, og indimellem er det også krævende. Derfor er teamsamarbejde, kompetenceudvikling og fleksibilitet nøgleord hos os. Samtidig gør vi os umage med at tage hensyn til de ændringer, der sker i dit liv ift. work-life balance. Derfor kan vi tilbyde dig:

  • Dygtige og engagerede teamkollegaer, der glæder sig til at samarbejde med dig
  • Følordning hos erfarne kollegaer i forhold til at blive klædt på til undervisningsopgaven med målgruppen
  • Der vil være en plan for onboarding i opstartsperioden
  • Et godt arbejdsmiljø med en fleksibel tilrettelæggelse af arbejdstiden under hensyntagen til undervisning og mødevirksomhed
  • Trivselstiltag fx i form af at du kan gøre brug af Synscenter Refsnæs’ faciliteter (herunder svømmehal, motionsrum, idrætssal, massagestol mm.) og sociale arrangementer (fx festlige sammenkomster mm.)

Stillingen er på 35 timer i løntimer. Da skolen har lukket i skoleferier og helligdage, fordeles timerne på skoleugerne og den ugentlige arbejdstid bliver ca. 39,5 timer pr. uge, og omfatter ligeledes forefaldende vikararbejde i skolens klasser. Arbejdstiden er placeret i dagtimer - overvejende i tidsrummet kl. 7.45 – 15.00. Der kan forekomme enkelte møder efter kl. 15.

Du vil blive del af et engageret team, som står klar til at tage rigtig godt imod DIG!

Har du lyst til at møde os og se stedet inden du sender en ansøgning, eller vil du vide mere, så kontakt afdelingsleder af skolen Mette Sonne på tlf.: [xxxxx]

Samtaler forventes afholdt 25.6.2024

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Pædagog", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Kalundborg.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Pædagog
  • Kalundborg
  • Torsdag den 20. juni 2024