Socialrådgivere eller socialformidlere til forebyggende/myndighed på børne- og familieområdet

Storkøbenhavn

Familieafdelingen er rykket ud på skolerne, så vi kan komme endnu tættere på, hvor børnene er og sammen med vores tætteste samarbejdspartnere i tværprofessionelle teams. Stillingerne er opnormeringer og på 37 timer om ugen.



Vi arbejder på tværs i Gladsaxe Kommune ud fra en fælles strategi – Deltagelsesmuligheder for alle - hvor ambitionen er, at flere børn skal trives! Vi tror på, at sikring af barnets deltagelsesmuligheder både fagligt og socialt er vejen til bedre trivsel for flere børn. Vi har behov for at gå nye veje og i langt større udstrækning arbejde tværprofessionelt omkring børn og unges trivsel. Vi er derfor rykket ud i skoledistrikterne og sidder flere dage om ugen på en skole sammen med vores kollegaer fra PPR, SSP og vores udførere.

Vi søger derfor Børn og ungerådgivere med et godt overblik, gode samarbejdsevner og erfaring med tæt tværfagligt samarbejde i familier med komplekse problemstillinger. Du kan være uddannet socialrådgiver eller socialformidler, du kan være nyuddannet eller have mange års erfaring – bare du har gå-på-mod, kan balancere administrativt arbejde med gode relationelle kompetencer. Stillingen er til besættelse pr. 1. april 2024 eller før, hvis det er muligt.

Barnets lov


I forhold til Barnet Lov er vi i gang med at implementere den nye lovgivning og nye arbejdsgange – nogle ting ligger allerede fast og andre er i proces, og det sker med involvering af medarbejde for at kunne drage nytte af erfaringer fra hverdagen. Vi har allerede øvet os en hel del, da vi har været en del af det Frikommuneforsøg, som har været med til at sætte præg på Barnet Lov.

FIT


Vi skal i langt højere grad end tidligere inddrage barnet og forældrene i vores forløb, og så er vi meget optagede af at have et godt samarbejde med vores familier. Derfor anvender vi metoden FIT (Feedback Informed Treatment) vores møder, netværksmøder og samtaler med familier, børn og unge. FIT er med til at sikre os, at det vi gør, faktisk også er hjælpsomt for vores børn og familier. Fit anvendes også til følge med i udviklingen og inddrages som en del af vores skriftlige arbejde. Du kan du se én af vores rådgivere fortælle om, hvor stor betydning brugen af FIT i myndighedsarbejdet har fået i en Social Talk.

Introforløb


Vi lægger vægt på, at vores nye kollegaer får så god en start som muligt, og derfor tilrettelægger vi et introforløb for nye medarbejder, der tager udgangspunkt i hvilken erfaring du har, men som udgangspunkt kører de første tre måneder. Du tilknyttes to mentorer – en faglig og en social - som du kan følges med og sparre med i den første tid, så du både kommer godt fra start fagligt og socialt.

Vi er en familieafdeling, der vægter, at der i en travl hverdag både er plads til at være sociale og omsorgsfulde over for hinanden. Familieafdelingen er også en arbejdsplads med rum til at udvikle sig fagligt og personligt, og der er en høj grad af trivsel blandt medarbejderne og ledere.

Stillingsbeskrivelse


Stillingen er på 37 timer ugentligt. Du møder ind flere dage i løbet af ugen ind på den distriktsskole, som du er tilknyttet. De resterende dage arbejder du ud fra Familieafdelingen, som ligger ved Gladsaxe Kommunes rådhus. Målgruppen er udsatte børn og unge med psykosociale vanskeligheder i aldersgruppen 0-23 år. Der arbejdes inden for både § 11 (råd og vejledning) og det fulde sagsforløb med afklaring (§ 50) og forebyggende foranstaltninger, da der er fokus på det helt tætte og kontinuerlige samarbejde med vores familier. Anbringelsessager vil som udgangspunkt ligge i et andet team i Familieafdelingen.

Du vil både skulle varetage myndighedsrollen, men også have muligheden for at yde rådgivning/sparring og kunne varetage egne § 11 forløb. Du vil dels blive en del af en rådgivergruppe i Familieafdelingen såvel som et tværprofessionelt team tilknyttet en enkelt folkeskole i et af vores distrikter. Du vil referere til en monofaglig leder i Familieafdelingen og en tværprofessionel leder ude på den skole. Derudover vil du være omgivet af hjælpsomme kollegaer, så der altid sparring lige ved hånden.

Afdelingen består på nuværende tidspunkt af ca. 50 rådgivere – herunder et specialteam, 3 familieplejekonsulenter samt 5 i ledelsesgruppen. Som ansat i Familieafdelingen vil du komme til at indgå i kommunens samlede indsats for børn, unge og deres familier. Familieafdelingen ligger under Familie og Rådgivning og er forankret i Børne og Kulturforvaltningen.

Det kan vi tilbyde dig:


  • Løbende ekstern supervision
  • Fleksibel arbejdstid
  • Mulighed for hjemmearbejdsdage
  • Grundig oplæring, introduktion, undervisning og supervision i FIT
  • Mulighed for løbende faglig opkvalificering i form af kurser og temadage

Løn- og ansættelsesvilkår


Efter gældende overenskomst

Ansættelsesforløbet


Har du lyst til at vide mere om stillingen er du velkommen til at ringe til teamleder Louise Astrup telefon 51 60 19 49 eller teamleder Nanna Groth 21 16 56 24.

Ansøgningsfrist


Der er ansøgningsfrist torsdag den 22. februar 2024 kl. 12.00
Der forventes samtaler mandag den 26. februar 2024

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der har indarbejdet FN’s verdensmål i alt, hvad vi gør. Med verdensmålene som ramme arbejder vi for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt.
Du kan læse mere om vores arbejde med FNs verdensmål i Gladsaxestrategien.


I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Storkøbenhavn

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Storkøbenhavn