Administrativ medarbejder til værksted søges til BMC Leasing A/S i Horsens

Horsens

Vi har indført en ny struktur i vores værkstedsadministration og søger derfor en dygtig administrativ medarbejder til vores værksted.Skal du være en del af BMC Leasing A/S? Vi har lige nu mere end 6.000 biler på de danske veje og det går kun en vej frem!Arbejdsopgaver:
  • Kontakt med vores ca. 100 samarbejds-værksteder i hele Danmark og også rådgivning / hjælp til vores 6.000 kunder, som kører i en BMC-bil.
  • Planlægning af vores interne værksted, men også værksteder rundt i landet.
  • Bestilling, samt udlevering af reservedele.
  • Du vil indgå i team med gode kollegaer, med mange års erfaring indenfor branchen. Vi sætter pris på et godt samarbejde og evne til at kommunikere solidt både mundtligt og skriftligt. Engelsk i tale og skrift vil være en fordel, da vi også har en del udenlandske leasingkunder.Hvem er du?Din baggrund kan være f.eks. reservedelsekspedient, mekaniker, været på lager eller tidligere beskæftiget på et værkstedskontor.Kontakt os:Lyder dette til lige at være dig, så kontakt venligst Jesper Hansen via mail: [email protected]Vi glæder os til at høre fra dig.


    Information og data

    Denne ledige stilling har jobtypen "Administrativ medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

    Arbejdsstedet er beliggende i Horsens.

    Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
    • Administrativ medarbejder
    • Horsens