Bygningsstyrelsen søger bygningskonstruktørpraktikant

Elev - København V

Mener du også, at digital projektering og BIM kan styrke gennemførelsen af byggeprojekter? Og er du interesseret i at lære om, hvordan bygningsmodeller bruges i driften? Så er det måske dig, vi søger!

Vi søger nemlig en engageret praktikant til at være en del af to forskellige teams i Bygningsstyrelsen. Denne spændende mulighed er en fultidspraktik delt imellem vores Center for Udlejning og Center for Byggeri.

Om Bygningsstyrelsen og om de to centre:
Bygningsstyrelsen er ansvarlig for at levere attraktive og funktionelle lokaler eller arbejdspladser til brug for ministerier og styrelser, politi og domstole samt universiteter. Det gør vi dels ved at være bygherre for byggeprojekter, ligesom vi drifter, udlejer og leverer facility management for den eksisterende bygningsportefølje.

Hovedopgaver inden for Center for Udlejning:
Center for Udlejning (CU) administrerer og udlejer statens ejendomsportefølje, og vores opgave er at sikre effektiv udnyttelse og vedligeholdelse af disse bygninger. Inden for dette center vil du være tilknyttet Team Tegninger og Ejendomsdata, og du vil blandt andet være med til at løse følgende opgaver:

  • BIM-koordinering af modeller på forskellige LOD/ kvalitets- og detaljeniveauer
  • Kvalitetskontrol af tegningsmaterialer og bygningsmodeller ift. interne IKT-specifikationer for brug til lejeplaner mm.
  • Udvikling af scripts til automatisering af processer ift. udtræk af materialer fra modeller
  • Intern implementering af IKT – herunder implementering af IT-systemer, standarder og arbejdsmetoder


Hovedopgaver inden for Center for Byggeri:
Center for Byggeri (CB) er ansvarlig for varetagelse af bygherrefunktionen, herunder udvikling og gennemførelse af byggeprojekter på tværs af staten, og vores mål er at skabe moderne og funktionelle arbejdsområder for offentlige institutioner.

Inden for dette center vil du være tilknyttet Kvalitetssikrings-teamet (KS-teamet), hvor IKT- specialistfunktionen er placeret. KS-teamet er en del af en tværgående enhed, der understøtter styrelsens byggeprojekter på udvalgte specialistområder. Du vil blandt andet være med til at løse følgende opgaver:

  • Udarbejdelse af IKT-specifikationer
  • Kvalitetssikring/granskning af eksterne rådgiveres projektmateriale, herunder konsistens- og kollisionskontroller af digitale bygningsmodeller og granskning af øvrig projektdokumentation
  • Bistå med oprettelse på Bygningsstyrelsens platform i forbindelse med den digitale aflevering af de enkelte byggeprojekter


Kvalifikationer:

Vi leder efter en kandidat med grundlæggende kendskab til:

  • Revit
  • AutoCAD
  • Molio - IKT-standarder, "filnavngivning" A104 og "Data til Drift" A845
  • Kodningssystemer – CCS/CCI og BIM7AA

Kendskab til Dynamo, Python, Dalux, Solibri og Autodesk Construction Cloud (tidligere BIM360) vil desuden være en fordel.

Vi tilbyder:
Som praktikant hos os vil du få mulighed for at arbejde i et professionelt miljø med erfarne fagfolk. Du vil blive involveret i spændende projekter og få mulighed for at udvikle dine færdigheder inden for BIM-management, kollisionskontrol, kvalitetskontrol, udvikling af automatisering og koordinering af eksportopgaver. Vi tilbyder, at du kan blive en del af to forskellige teams og dermed kommer til at se to forskellige måder at arbejde med BIM i en stor organisation.

Øvrige:
Praktikperioden er på 20 uger med opstart august 2024 (efter nærmere aftale) og er en fuldtidsstilling på 37 timer om ugen.

Hvis du er interesseret i at blive en del af vores teams, så send din ansøgning, dit CV og eventuelle eksamenspapirer til [email protected] eller via siden her senest den 15. juni. Vi afholder løbende samtaler.

Din kontaktperson/mentor bliver Diana Balasa (Bygningskonstruktør og BIM specialist) fra Center for Udlejning, Team Tegnings- og Ejendomsdata, og du er mere end velkommen til at kontakte hende vedrørende eventuelle spørgsmål på e-mail adressen: [email protected].

Bygningsstyrelsen er en styrelse under Transportministeriet, og dit ansættelsesområde vil derfor være ministeriet med de til enhver tid tilhørende styrelser. Dit arbejdssted vil være Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V.

I Bygningsstyrelsen arbejder vi aktivitetsbaseret. Vi har valgt den aktivitetsbaserede indretning og en positiv tilgang til delvis hjemmearbejde, fordi vi ønsker at styrke vores samarbejde og videndeling, skabe bedre mulighed for fordybelse samt understøtte et godt arbejdsmiljø med høj trivsel og fleksibilitet i hverdagen.

Om Bygningsstyrelsen
Vil du læse mere om, hvem vi er, og hvad vi gør, kan du gøre det HER, og du kan ligeledes læse om vores medarbejderes karrierehistorier HER. Du kan også få et indblik i, hvad der aktuelt sker i Bygningsstyrelsen på vores LinkedIn profil HER.

Vi ser frem til at høre fra dig!

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bygningsarbejder", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • 05.06.2024
  • Bygningsarbejder
  • København V
  • Lørdag den 15. juni 2024