Dygtige korsangere til Domkoret i Roskilde Domkirke.

Roskilde

Synger du alt eller bas? Har du erfaring med kirkekor og lyst til at synge i et af landets prægtigste kirkerum? Nu har du mulighed for at blive en del af Domkoret i Roskilde Domkirke. Vi søger to sangere, en alt og en bas; gerne med slank klang, dynamisk fleksibilitet og gode bladsangskundskaber.

Vi er et kor på 12 sangere, som medvirker ved alle højmesser på søn- og helligdage samt synger ved gudstjenester kl. 17 på søn- og helligdage efter turnus (ca. hver 3. søndag). Vi har korprøve en time før højmesserne.

Roskilde Domkirke summer året rundt af musikalske aktiviteter, og Domkoret synger også til koncerter og til særlige musikgudstjenester. Senest har vi sammen med Domkirkens Pigekor og Drengekor opført Bachs Magnificat. I efteråret er der mulighed for at synge med på en stor opførelse af Mozarts Requiem. I foråret 2025 skal vi lave vores egen lille koncert i Domkirkens annekskirke Gammel Vor Frue Kirke.

Koret har en lang tradition for et godt socialt fællesskab, hvor vi bl.a. mødes og spiser sammen af og til og i det hele taget hygger os omkring de enkelte opgaver. Vi har mange unge sangere, ofte med en fortid i et af Domkirkens ungdomskor.

Der er rig mulighed for at udvikle sig i koret, der har et højt ambitionsniveau. Vi synger alt fra den tidligste musik til helt ny musik og kan godt lide at prøve noget nyt af – og gentage det og blive rigtig gode til det.

Domkirkens store korskole (seks kor, fra tidlig skolealder til voksenkor) har egen klaverlærer og solosangsundervisning tilknyttet, som man – mod betaling – kan booke sig ind på. Mange benytter sig af det i perioder, f.eks. i forbindelse med optag til MGK eller musikkonservatoriet.

Roskilde Domkirke ligger kun 10 minutters gang fra Roskilde Station. Der er gode busforbindelser til hele oplandet, og tog til København tager ca. 25 minutter. Flere af vores sangere bor i København.

Send gerne din ansøgning med det samme. Vi svarer løbende og indkalder løbende til samtale og foresyngning, hvor vi finder det relevant.

Tjenestepligtens omfang

55 højmesser

18 morgen/aftengudstjenester

18 andre tjenester; ordinationer, koncerter, salmesangsaftener, særlige gudstjenester.

78 korprøver

Kirkekorsangeren står derudover til rådighed således at de anførte antal tjenester kan overskrides med indtil 15%.

Prøver Kirkekorsangeren er desuden pligtig at møde til de af organisten (korlederen) fastsatte prøver.

Tjenestesteder

Kirkekorsangeren gør tjeneste ved gudstjenester, musikgudstjenester, kirkemusikaftener, andagter mv. samt kirkelige handlinger i de i Roskilde Domsogn beliggende tjenestesteder.

Aflønning

Stillingen er aflønnet med 5,46/37,00 af lønnen på skalatrin 21, stedtillæg IV. Pr. 1/6 2024 udgør lønnen således månedligt kr. 4.035,07 inkl. vederlag for det antal tjenester, hvor kirkekorsangeren står til rådighed, se under ”Tjenestepligtens omfang”. Lønnen udbetales månedsvis bagud.

Ferie og tjenestefrihed

Kirkekorsangeren er berettiget til ferie efter ferielovens bestemmelser. Organisten fastlægger korets ferieplan i samråd med kirkekorsangerne. Ferieplanen fastlægges således, at tjenesten i kirken lider mindst muligt herunder.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kreativ medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • 19.06.2024
  • Kreativ medarbejder
  • Roskilde
  • Fredag den 05. juli 2024