Rekrutteringsfirma

Porteføljemanager

København K

Om virsomheden

Københavns Universitet blev grundlagt i 1479 og består af 6 fakulteter, 36 institutioner og mere end 200 forskningscentre. KU rummer i alt 9.763 medarbejdere og har 9 nobelpristagere med tilknytning til universitetet.

Fysisk er Københavns Universitet fordelt på 4 campusområder i København samt 10 museer og forskningshaver – blandt andre Zoologisk Museum, Botanisk Have, Medicinsk Museum og Øresundsakvariet.

Københavns Universitet rummer en stor vifte af videnskabelige miljøer, som er organiseret i faglige hovedområder, kaldet fakulteter. De er på én gang administrative enheder og faglige fællesskaber indenfor uddannelse og forskning. Universitetet rummer desuden et stort antal centre, tværgående projekter og andre enheder.

Københavns Universitet har i mange år været det højst rangerede universitet i Danmark, og har gennem sin forskning og sine uddannelser stor betydning for Danmarks udvikling og økonomi. De kommende år vil bæredygtighed være et væsentligt parameter, der kommer til at forme udviklingen af Københavns Universitet, herunder byggeprojekterne, fremover.

Afdelingsbeskrivelse

Du bliver en del af sektionen Campus Byggeri (CB), der er Københavns Universitets (KU) bygherreenhed. CB består af i alt fire grupper og ledes af bygningschefen.

Du kommer til at indgå i teamet sammen med 16 dedikerede kolleger, primært projektleder, hvor du får god mulighed for sparring, udvikling og hvor hverdagen er præget af godt samarbejde og højt til loftet.

Du kommer til at referere til en af vores gruppeledere i Bygherregruppe AB. Grupperne er en del af Campus Byggeri, som ud over vedligeholdelsesprojekter også varetager relationsbygherrerollen på de meget store sager, hvor vi har eksterne bygherrer på som f.eks. Statens Naturhistoriske Museum og Niels Bohr Bygningen.

Hos KU Campus Byggeri får du:

• Et arbejde med udfordringer og udviklingspotentiale, såvel fagligt som personligt,

• Et arbejde hvor der er en solid samarbejdskultur, og hvor arbejdet tilrettelægges inden for fornuftig arbejdstid, og;

• Et fagligt bredt kvalificeret og uhøjtideligt miljø med engagerede og fagligt dygtige kollegaer i hele sektionen.

Byggeprojekterne er primært vedligeholdelses- og ombygningssager, som varierer fra helt små projekter til enkelte store projekter op til ca. 60-70 mio. kr. KU gør desuden meget ud af intern sparring, hvorfor vi samarbejder tæt med kolleger i sektionen, som er involveret i ibrugtagningen af universitetets store byggeprojekter som Niels Bohr Bygningen og Statens Naturhistorisk Museum.

Om stillingen

Som Porteføljemanager ved KU Campus Byggeri bliver du en del af et team, der brænder for at varetage en bred portefølje af bygge- og vedligeholdelsesprojekter. Du vil desuden spille en stor rolle i at udvikle byggeafdelingen og porteføljestyringen i en positiv retning?

Som porteføljemanager på KU er du med til at udvikle porteføljestyringsfunktionen i Campus Byggeri, og dine opgaver er bl.a. at styre planlægning, koordinering og opfølgning på vores portefølje af vedligeholdelses- og anlægsprojekter. Vi gennemfører årligt ca. 240 store og små byggeprojekter for samlet ca. 360 mio. kr. med et særligt fokus på økonomi.

Herefter er det din opgave at skabe overblik over porteføljen og understøtte vores ledelse, projektledere og økonomiafdeling med opfølgningsrapporter og data. Du er desuden vores indgang til Bygningsstyrelsen, som ejer de fleste af universitetets bygninger, og som vi koordinerer vores aktiviteter med. Vi arbejder med mange interessenter og har flere forskellige bevillingstyper, så det er vigtigt at kunne holde de mange bolde adskilt og i luften på samme tid.

Du vil få det brede overblik over alle vores projekter – eksisterende og fremtidige – og vil derfor være et naturligt omdrejningspunkt for vores bygherreteam. Derfor er det vigtigt, at du trives med at være sammen med mennesker, og er god til at samarbejde – og også stille krav til dine kollegaer, når det er nødvendigt. Herudover vil du i høj grad få indflydelse på at udvikle dine ansvarsområder og rolle i organisationen.

Ansvarsområder

Opgaver og ansvarsområder kan omfatte, men er ikke begrænset til:

• Have det brede overblik over alle vores projekter – eksisterende og fremtidige – og vil derfor være et naturligt omdrejningspunkt for vores team.

• Sikre effektiv styring af hele porteføljen af byggeprojekter, herunder ressourceallokering, tidsplanlægning og omkostningskontrol.

• Arbejde tæt sammen med ledelsen, projektledere og økonomiafdelingen med opfølgningsrapporter og data. Derudover vil du have et indgående samarbejde med Bygningsstyrelsen i rollen som porteføljemanager.

• Opbygge og vedligeholde effektiv kommunikation mellem projektteams, interessenter og ledelse for at sikre gennemsigtighed og informeret beslutningstagning.

• Sikre tilstrækkelig og passende ressourceallokering til hvert projekt i porteføljen.

Faglig erfaring

Du har en relevant uddannelse, eksempelvis inden for ejendomsadministration, projektledelse, økonomistyring, alternativt flere års relevant erhvervserfaring dog som minimum 3-5 år.

Det vil være et stort plus, hvis du har flere af følgende kompetencer og erfaringer:

• Du kan håndtere store mængder komplekse data i Microsoft Excel, og er i stand til at formidle den på en klar og overskuelig facon.

• Erfaring med økonomistyring og afrapportering til forskellige målgrupper.

• Kendskab til projektarbejde generelt og meget gerne også til byggeprojekter og - processer. På KU benytter vi vores egen projektmodel som er baseret på Prince2. Erfaring heri vil ligeledes være en fordel.

• Har lyst og evne til at arbejde i en politisk ledet organisation.

• Du er i stand til at se dine opgaver i et strategisk perspektiv og har lyst til at involvere dig i udvikling af området.

• Af natur er åben, positiv og selvkørende i en stilling med frihed under ansvar.

• Og sidst – men ikke mindst – at du er en person med et godt humør, der kan skabe en god stemning omkring di


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

  • Afdelingsleder
  • København K