Københavns Universitet søger dygtig patentadministrator

Freelance - København K

Københavns Universitet har de sidste mange år skabt en stor portefølje af licensaftaler med virksomheder i ind- og udland. Derfor etablerer Innovation og Erhvervssamarbejde på Københavns Universitet (KU) nu en enhed, der får til opgave at styre KU’s voksende patentportefølje og post-deal management aktiviteter generelt. Vi søger derfor en dygtig patentadministrator gerne med indsigt i og interesse for IP-kontrakter, der i tæt samarbejde med afdelingens kommercielle team og jura-team skal håndtere de mange opgaver, der knytter sig til kommercialisering af opfindelser og indgåelse af forskningssamarbejdsaftaler.

Som patentadministrator vil du arbejde med en række forskellige administrative og koordinerende opgaver i forbindelse med håndteringen af patentansøgninger – fra indlevering til udstedelse. Du vil blive del af IP & Jura og du får mulighed for at deltage i at opbygge denne nye funktion i samarbejde med kolleger på tværs af Innovation og Erhvervssamarbejde.

Dine opgaver vil bl.a. være at:

Håndtere patentsager

  • Kommunikation med KU’s opfindere i forbindelse med KU’s patentansøgninger, herunder håndtering af formelle dokumenter;
  • Administrere korrespondance med patentbureauer i ind- og udland og følge op på frister;
  • Kommunikation med patent-samejeparter f.eks. om status og ændringer i forhold til patentfamilier;
  • Dialog med KU’s licenstagere bl.a. vedr. royalty-rapporter;
  • Sikre viderefakturering af udgifter i henhold til patentsamejeaftaler;
  • Bidrage til opdatering af patentinformation i IP-systemet, Inteum;
  • Bidrage til udviklingsopgaver i enheden generelt.

Om dig:
Vi forestiller os, at du har en baggrund som patent-administrator eller para-legal og at du har mindst 3-4 års erfaring (og gerne mere) fra det offentlige eller det private med generel patentadministration. Du er evt. uddannet QIPA (Qualified IP Administrator) og/eller Certified European Patent Administrator (EPAC).

Vi forventer, at du har en systematisk, præcis og struktureret tilgang til dit arbejde. Du kan arbejde selvstændigt og kan håndtere mange varierede opgaver. Du er tillidsvækkende og har gode kommunikationsevner og kan håndtere interessent-varetagelse på internt og eksternt.

KU’s patent og licensportefølje dækker over mange forskellige teknologier og virksomheder. Du skal have evnen til at sætte dig ind i nye områder og kunne kommunikere effektivt og klart med interne og eksterne interessenter både på dansk og engelsk.

Vi tilbyder en spændende og travl hverdag i en afdeling i rivende udvikling. Du kommer til at beskæftige dig med de nyeste teknologier, landets fremmeste forskere og danske og internationale samarbejdspartnere. Vi har en uformel og humoristisk omgangstone og et godt og stærkt kollegaskab præget af tillid og tæt samarbejde.

Løn- og ansættelsesvilkår:
Stillingen er en fuldtidsstilling (37 timer). Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst mellem finansministeriet og AC som Fuldmægtig eller Specialkonsulent. Der vil være mulighed for forhandling af tillæg.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Kontorchef Karen Laigaard (2875 7054, [email protected]).

Send os din ansøgning og andre relevante dokumenter senest d. 21. januar 2024. Vi planlægger afholdelse af ansættelsessamtaler i uge 4. og 5.

Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

KU er i færd med at designe en ny fælles administrativ organisering på KU, som forventes at medføre ændringer inden for det næste år til halvandet. Målet med den administrative reform er blandt andet at styrke det tværgående samarbejde, øge effektiviteten og sikre gode karriereveje for administrative medarbejdere på KU. Reformen vil indebære besparelser på administration. Du opfordres til at kontakte [leders navn og telefonnummer + evt. TR’s navn], for at høre nærmere til sammenhængen mellem denne stilling og den administrative reform

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • København K
  • Søndag den 21. januar 2024