Ledende overlæge i neonatologi til Børne- og Ungeafdelingen på Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Roskilde

Børne- og Ungeafdelingen på Sjællands Universitetshospital, Roskilde, søger en ledende overlæge til Neonatalafsnittet pr. 01.08.2024 eller snarest derefter.

Er du ekspertuddannet neonatolog og har du lyst til at lede og udvikle neonatologien på SUH i samarbejde med et engageret team af dygtige neonatalsygeplejersker og 2-3 speciallæger? Vi kan tilbyde dig spændende faglige opgaver, udvikling inden for ledelse, et bæredygtigt arbejdsliv og at blive en del af en lægegruppe med engagerede og fagligt stærke kolleger. Du vil blive en del af afdelingens lederteam med indflydelse på udvikling og ledelse af hele afdelingen.

Børne- og Ungeafdelingen har regionens største neonatalafsnit med 12 senge og et erfarent team af dygtige neonatalsygeplejersker, som alle er uddannet i FINE, samt 2-3 speciallæger. Vi har fokus på opretholdelse af et højt fagligt niveau, hertil kvalitetsudvikling og patientsikkerhed. Vi arbejder tværfagligt og projektorienteret, bl.a. sammen med Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling, om at optimere samarbejdet om fødsler og overgange mellem afdelingerne.

Som ledende overlæge vil du få klinisk arbejde i neonatalafsnittet og ambulatoriet samt ledelsesopgaver inden for følgende områder:

  • Faglig ledelse:
    • Ansvar for den lægefaglige behandling og udvikling inden for neonatologien i afdelingen.
    • Sammen med oversygeplejersken varetage ledelsen af neonatalafsnittet og fremme det tværfaglige teamsamarbejde.
    • Løfte behandlingskvaliteten gennem udfærdigelse af konstruktive arbejdsgange og retningslinjer.
    • Varetage og koordinere uddannelse i neonatologi af alle faggrupper, herunder ved simulationstræning. Vi tilbyder mulighed for din videre uddannelse inden for simulationstræning.

  • Driftsledelse:
    • Hvordan planlægger man bedst arbejdet i neonatalafsnittet, så vi dækker de mange forskelligartede funktioner?
    • Vi har fokus på at optimere behandlingskvalitet og patientsikkerhed, herunder anvende kvalitetsdatabaser.

  • Personaleledelse:
    • Medvirke til en inkluderende og grundig onboarding af nye medarbejdere, herunder introduktion af nye forvagter til neonatalfunktionen. Integrere uddannelseslæger i neonatalafsnittets funktioner.

  • Organisatorisk ledelse:
    • Sammen med oversygeplejersken udvikle strategi for neonatalafsnittet og implementere denne.
    • Deltage i afdelingens lederteam og bringe idéer og engagement på banen i vores fælles udvikling af afdelingen.
    • Samarbejde med de øvrige neonatologer i regionen, så vi løfter vores faglige niveau i fællesskab. Indgå i tværregionalt og nationalt samarbejde.


I april 2024 fusionerede afdelingen med Børne- og Ungeafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus, der nu er en del af Sjællands Universitetshospital. Hospitalet har ca. 3300 fødsler årligt og varetager i Roskilde prænatal diagnostik, gravide med komplicerede forløb og præterme fødsler fra uge 28. Vi er i fuld færd med at definere og udvikle et tættere samarbejde mellem Børne- og Ungeafdelingens to matrikler, for bl.a. at understøtte den neonatologiske pleje og behandling af syge nyfødte, som kan forblive indlagt på hovedfunktionsniveau i Nykøbing. Vi håber på dig som en positiv medspiller i denne proces.

Du vil have arbejdssted i Roskilde, men skal være indstillet på, at der ind i mellem vil være dage med mødeaktivitet eller undervisning i Nykøbing Falster. Vi har et godt samarbejde med de øvrige neonatalafsnit i regionen og arbejder aktuelt for at etablere et formaliseret neonatalt vagtberedskab i regionen med sigte på at yde behandling af høj faglig kvalitet i hele regionen. Vi håber, at du har lyst til at indgå i og udvikle dette samarbejde.

Børne- og Ungeafdelingen flytter i 2026/2027 til det nye supersygehus i Køge, hvor neonatalafsnittet får 20 sengepladser. Som ledende overlæge får du en vigtig rolle i udviklingen af arbejdsgange og samarbejde med andre specialer hen mod indflytningen.

Såfremt du selv har ønske om funktion inden for den brede pædiatri, vil der være mulighed for at indgå i almindelig bagvagtsfunktion eller andre kliniske funktioner i afdelingen, men dette er ikke et krav.

Dine kvalifikationer

  • Speciallæge i pædiatri med fagområdeekspertuddannelse inden for neonatologi (eller viden og erfaring på tilsvarende niveau).
  • Du er engageret i dit fag, både klinisk og uddannelsesmæssigt, og gerne også organisatorisk.
  • Du har organisatorisk tæft, er struktureret og ambitiøs på udvikling af organisationen.
  • Du er anerkendende i din ledelsesstil og får følgeskab af dit team. Du trives med tværfagligt samarbejde.
  • Du er god til at kommunikere med familier og personale.
  • Du er en dygtig underviser og brænder for at formidle dit fagområde og løfte uddannelsen af yngre læger samt andre faggrupper.
  • Du må gerne have erfaring med klinisk forskning og mod på at arbejde med dette igen.

Om Børne- og Ungeafdelingen

Vi har fokus på:

  • Høj faglig kvalitet og gode patientforløb med lægefaglige kompetencer på højt niveau inden for alle relevante fagområder.
  • Et godt kollegialt fællesskab og tværfagligt samarbejde.
  • Fokus på uddannelse og faglig udvikling, herunder et godt og trygt læringsmiljø.
  • Et bæredygtigt arbejdsliv.

Afdelingen omfatter et almenpædiatrisk sengeafsnit, børne- og ungemodtagelse med døgnfunktion, neonatalafsnit samt et subspecialeopdelt ambulatorium. Vi er normeret til 12 speciallæger og 12 uddannelsessøgende læger.

Vi har regionsfunktioner i neonatologi, benign hæmatologi, gastroenterologi, hepatologi, neuropædiatri og infektionssygdomme. I afdelingen er der specialambulatorier svarende til ovenstående regionsfunktioner samt pulmonologi/allergologi, kardiologi, endokrinologi/diabetes og nefro-/urologi.

Afdelingen rummer også det regionale Palliative Team for børn og unge.

Vi vægter et godt uddannelsesmiljø for yngre læger højt og har superviserede reservelægeambulatorier og børne- og ungemodtagelse. Afdelingen varetager også klinisk og teoretisk undervisning samt eksamination af lægestuderende på 12. semester med 4 tilknyttede lektorater.

Vi er ved at opbygge en klinisk forskningsenhed og har en sygeplejefaglig forskningslektor, som har flere projekter i neonatalafsnittet. Vi har en canadisk neonatolog og forskningslektor tilknyttet afdelingen.

Løn- og ansættelsesvilkår

Arbejdstilrettelæggelse: Fuld tid. Forventet neonatale vagter i et regionalt neonatalberedskab. Efter ønske bagvagter i Børne- og Ungeafdelingen med tilstedeværelse.
Løn- og ansættelsesvilkår: Efter gældende overenskomst.
Ansættelse som overlæge: Ansøger skal have 5 års anciennitet som afdelingslæge efter opnået speciallægeanerkendelse. Direktionen i [xxxxx] kan i særlige tilfælde give dispensation for ansøgere med mindre end 5 års erfaring.

Ansøgning

I ansøgning eller CV vil vi bede dig forholde dig konkret til de 7 lægeroller (Medicinsk ekspert/lægefaglig, Kommunikator, Samarbejder, Leder/administrator/organisator, Sundhedsfremmer, Akademiker/forsker og underviser, Professionel).

Ansøgningsfrist: 17. juni 2024.
Samtaler forventes afholdt: 21. juni 2024.

Ring gerne til cheflæge Malene Boas for at høre mere om stillingen og vores afdeling. Vi inviterer gerne til en uformel rundvisning i afdelingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Roskilde
  • Mandag den 17. juni 2024